Selecteer een pagina
Extra zuurstof in de handelskern

De Proeftuin is een platform voor (startende) ondernemers in de horeca

Een positief klimaat voor starters met ideeën

De Proeftuin is een vruchtbare voedingsbodem voor jonge starters in Mechelen.
We helpen drempels verlagen bij de opstart van je nieuwe horecazaak en maken plannen haalbaar via ondersteuning, een netwerk van ondernemers, etc.

Plug & play handelspand

(Startende) ondernemers krijgen toegang tot een pand op de Korenmarkt met ingerichte keuken en de basisvoorzieningen waar ze voor een korte periode hun ding kunnen doen.

Snelle opstart

Ondernemers zijn niet gebonden aan een handelshuurovereenkomst en genieten van een minimum aan opstartkosten. Zo kunnen ze zich volop focussen op hun zaak.

Extra zuurstof

De Proeftuin geeft extra zuurstof in de handelskern waarin zij gelegen is en zorgt voor een bloeiende lokale economie. Zo creëren we een win-win situatie.

Start jouw project

Van idee tot zaak met toekomst

Het opstarten van een zaak vraagt naast kapitaal ook de nodige know-how. De Proeftuin zoekt samen met starters naar mogelijkheden voor elk initiatief. We helpen je bij de opstart en ontzorgen je bij elke hindernis zodat jij je kan focussen op het uitbouwen van jouw zaak.

Groot draagvlak

Steun van regionale en Europese gemeenschap

De Proeftuin is een economisch project dat zowel op lokaal als Europees vlak ondersteund wordt. Het Mechelse stadsbestuur en de Europese Unie voorzien de nodige ondersteuning en daarnaast hebben ook verschillende lokale handelaren, ondernemers en voorzieningen hun schouders onder het project gezet. Zo biedt De Proeftuin een totaalconcept waar naast het aanbieden van een handelspand ook geholpen wordt bij voorzieningen, verzekeringen en vergunningen. Zo wordt er alles aan gedaan om starters te helpen bij een vlotte en succesvolle opstart van hun zaak.

PLATFORM VAN ONDERNEMERS

Commerciële kruisbestuiving

Naast logistieke ondersteuning brengt De Proeftuin ook ondernemers samen. Zo zorgt ze voor kruisbestuiving op lokaal vlak en creëert ze ruimte om kracht te putten uit samenwerking en om inspiratie te halen uit interactie. Samen willen we De Proeftuin doen uitgroeien tot een uniek concept dat de Mechelse stadskern verrijkt met initiatieven van ambitieuze starters.

Persoonlijke coaches

De Mechelse bedrijfswereld telt heel wat ondernemers die enthousiast zijn om jou als starter te begeleiden. Zij adviseren je over de inhoud en de haalbaarheid van je businessplan. Samen met hen leg je je groeiparcours vlekkeloos af.

Actieve stad

We werken nauw samen met Mechelse stadsdiensten en kunnen een beroep doen op de kennis en inzichten van de dienst Economie. Die zorgt ervoor dat jij als starter je idee kan testen in leegstaande winkelpanden. Daarnaast stemmen ze de verschillende lokale projecten op elkaar af.

Kennisinstellingen

Van tuinbouw tot meubelontwerp, de starters van morgen worden in onze Mechelse scholen, instituten en kennisinstellingen opgeleid. We hebben onder andere met Thomas More een samenwerkingsakkoord om evenementen op te zetten die de ondernemerszin bij studenten aanwakkeren.

Ondernemersorganisaties

De verschillende ondernemersorganisaties in Vlaanderen doen al heel wat rond de ondersteuning van starters: Go4business, Unizo-startersinfosessies, Vliegende Startersbrigade of Bryo van Voka om er maar enkele te noemen. Met een permanente vertegenwoordiging van Unizo in onze adviesraad en raad van bestuur verzekeren we een vlotte doorstroming en een versterking van het aanbod voor onze starters.

CONTACTEER ONS

Goesting om jouw project te starten in De Proeftuin?

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw plannen te bespreken. We helpen je graag op weg met al je vragen en toekomstplannen!

Tel.

0475 65 17 45

E-mail